Caseløsning MET3590 – Vår 2020

Nå er caseløsningen for Metode og økonometri klar.

Caseløsningen er delt opp i to deler. I del 1 finner du forklaringer på oppgavene som løses, sammen med kommandoer og resultater fra Stata. I del 2 vil du finne kun kommandoer og resultater uten forklaringer, så det blir mer oversiktlig å manøvrere gjennom dem på eksamen. Helt til slutt i dokumentet finner du en oversikt over hvordan du kan lese av verdiene fra Stata.

Du kan enkelt kjøpe dokumentet på FileFora ved å følge denne linken:
MET3590 – Caseløsning V2020

Hvis du vil kjøpe mitt eksamenskompendium på FileFora, finner du det her:
MET 3590 – Eksamenskompendium

Som leser kan du få en rabatt ved kjøp av både kompendium og årets caseløsning.
Send meg en mail for mer informasjon.

 

Lykke til på eksamen!

 

 

Her er noen spørsmål jeg får ganske mange av ila de to ukene før eksamen:

1. “Er det nok å ha med dokumentet på eksamen for å kunne besvare alle spørsmålene knyttet til caset?”
Svar: Nei, du må i tillegg vite hvordan du skal bruke tallene til å besvare de oppgavene som kommer. Fordelen med å kjøpe caseløsningen er at du kan være trygg på at tallene du bruker er riktige (og forhåpentligvis lærer du mer om hvordan du bruker Stata). Du må også huske å ta med selve caset.

2. “Hvilke spørsmål tror du kommer på eksamen?”
Svar: Det er like umulig for meg å si som for deg. En grei måte å forberede seg på kan være å se på gamle eksamensoppgaver, og å prøve å danne seg et bilde av hvilke oppgaver som kommer. Gjør deg kjent med caset og verdiene fra caset, og lag egne “eksamensoppgaver” for deg selv. Trenger du inspirasjon har jeg laget et 498-siders eksamenskompendium med eksamensoppgaver knyttet til caset for alle eksamener fra og med H2011 til og med H2019. Her får du caseløsninger og over 250 eksamensoppgaver med løsningsforslag. Les mer om det her.

3. “Kan jeg sende deg spørsmål om caset og tidligere eksamener?”
Svar: Jeg har ikke kapasitet til personlig oppfølging.

4. “Er du 100% sikker på at caset er riktig løst?”
Svar: Caseløsningen er produsert og distribuert i den tro at det som presenteres er fullstendig og korrekt. Jeg legger mye stolthet i arbeidet jeg gjør, og ønsker å tilby et godt produkt. Dette er niende gang jeg lager caseløsning til dette faget, og de har så langt vært feilfri. Jeg anbefaler imidlertid på generelt grunnlag at løsningen brukes som en veiledning til å produsere en egen løsning. Du er selv ansvarlig for dine egne eksamensresultater.

2 thoughts on “Caseløsning MET3590 – Vår 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.